Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 29
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-07-22 Hannes fødselsdag

Frida: 16 år, 10 mdr. Sigurd: 14 år, 4 mdr. Asta: 7 år, 3 mdr.

Hannes fødselsdag var en hjemmedag, startende med morgensang og gaver på sengen. Hendes familie kiggede forbi med brunch og kusine Aurora demonstrerede gang med støtte. Efter brunch var der gåtur til ishuset og ellers haveafslapning og sushi til aftensmad. En dag uden den store aktivitet, lige sagen efter et par travle uger.

Killingerne bliver stedse mere modige og tumlende. Katten Momo er fortsat skeptisk, så Toke sov i stuen for at gardere mod natligt klammeri. Der kom der nu ikke noget af, bortset fra at kræene vågnede ved 4-5-tiden om morgenen og gjorde hvad de kunne for at vække ham.

-1018_HanneBog

Fødselaren

-1208_2_ElseHanneBog

Familiehygge

-1219_2_SigurdKillingModlys

Halp! I iz being kittienapped!

-1331_6_Aurora_AstaSofa

Fælles opmærksomhed

-1342_2_Aurora_LEGO

Det gælder om at starte tidligt

-1346_2_Aurora_TerningPaaHovedet

Styr på balancen?

-1351_5_TokeAurora_TAJacob_TokeAurora_TAJacob

Halp! I iz being bored

-1423_1_BilHjulholderBroernehoved

Bilbjørn

-1452_2_AstaIs

Isblikket

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-07-21 Kattemøde

Frida: 16 år, 10 mdr. Sigurd: 14 år, 4 mdr. Asta: 7 år, 3 mdr.

Frida startede dagen med at stå tidligt op og tage toget til København. Hun var ikke spor frisk. Forhåbentligt hjalp det med 3 timers bumlen, før hun skal være på en uges tid.

Killingerne var på opdagelse i huset og da katten Momo kom hjem blev de introduceret for hinanden. Første gang ved at have dem på hver sin side af en dør der stod på klem, anden gang ved at give dem tre tallerkener med vådfoder. Det virkede glimrende. Momo plejer at være ude de meste af dagen og komme hjem på korte besøg. Således også i dag, men det var tydeligt at den ikke havde forventet at småkræene blev ved med at være i huset. Der kom lidt hvæs fra den, hvorefter den gik ud igen. Det skete 2-3 gange indtil det blev aften og kattelemmen blev sat på kun-ind. Momo løste forsøget på tvungen samvær ved at gå ned i kælderen og sove.

-0628_2_KillingKuffert

Nej et fint gemmested

-0636_FridaKuffert

Med kontrolleret kuffert

-0932_4_MomoKillingelegetoej

Kortvarigt gået i barndom

-1214_2_KillingMomo

Frem

-1214_3_KillingMomo

Tilbage

-1214_4_KillingMomo

Ned

-1646_2_KillingHvile

Dekoration

-1649_1_AstaHanneHavebassin

Hvad gemmer badebassinet?

-1649_3_HavebassinSmaadyr

Snask & smådyr

-1708_1_Killinger_Vaske

Kære garnnøgler #1

-1722_Killinger

Kære garnnøgler #2

-1757_5_Killinger

Kære garnnøgler #3

-2031_MomoKilling_Crop

Afventende

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-07-20 Killingedrama og Cirkus Summarum

Frida: 16 år, 10 mdr. Sigurd: 14 år, 4 mdr. Asta: 7 år, 3 mdr.

Killingerne fald i søvn nede på Sigurds gulv i går aftes. De går tilsyneladende i søvne, for Sigurd vågnede kl. 4 i morges med hovedet fuldt af sovende killinger. Vældig positivt, synes forældrene og Sigurd var som sådan også glad nok... Bare ikke lige overfor tidspunktet. Kræene er begyndt at sige killinge-miav og de kom ud på opdagelse i huset. Der var nu stadig detaljen med den røde killings byld på halen og halens manglende mobilitet, så Hanne tog til dyrlægen med den for at få det kontrolleret. Dyrlægen mente det lignede en ting der havde været der et stykke tid og talte om at amputere halen. Shit, ikke lige den start på nye killinger, som forældrene havde håbet på. Killingen blev hos dyrlægen til røntgenfotografering og kom hjem senere på dagen med en noget mere positiv prognose: Halen havde fået en mindre forskydning, der sandsynligvis vil rette sig selv; muligvis vil der permanent være et mindre knæk på halen.

Asta, Hanne & Toke tog til Cirkus Summarum. Det var vældig underholdende og også med 2-3 "rigtige" cirkusnumre - Motor Mille er ret sej. Der var forskellige aktiviteter på pladsen, så Asta & Toke blev en times tid efter forestillingen, mens Hanne hentede killing.

Om eftermiddagen samledes familien, inklusive Frida, der kom hjem fra Londonsturen. Hun meldte om rigtig god tur med oplevelser ud over de obligatoriske attraktioner. Hun tog et par timers afslapning og gik ellers videre med at pakke: Hun skal med toget kl. 7:14 til en uges UNF Science Camp om medicin og medicinsk teknologi. Vel har Frida høj kapacitet for at suge oplevelser og læring til sig, men hun så noget træt ud. Mor reserverede plads i en stillekupé.

-0858_2_Killinger_Husudforskning

Huset indtages

-0938_2_Killing_Husudforskning

Farver og hvid

-0941_1_Killing_Husudforskning

Noget påpasselig

-1131_CirkusSummarum_Asta

Pladsen indtages

-1205_2_CirkusSummarum_AstaMotorMilleTegning

Op

-1145_7_CirkusSummarum_Rutsjebane_Asta_Crop

Ned

-1231_CirkusSummarum

Klar til første halvleg

-1332_2_CirkusSummarum_AstaKarruselBil

Kørepause

-1338_CirkusSummarum_AstaHanne

Klar til anden halvleg (i god tid)

-1506_2_CirkusSummarum_GyngeTilHandicappede

Sympatisk gynge

-1512_CirkusSummarum_GirafburAsta

Se giraffen

-1954_KillingMadMadskaal

Se pelskræet

-2204_4_KillingVindueskarm

Se ud

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-07-19 Killinger og skovfest

Frida: 16 år, 10 mdr. Sigurd: 14 år, 4 mdr. Asta: 7 år, 3 mdr.

Asta kom tidligt i seng i går og glædede sig til killingerne, så hun vågnede 4:30. Ro på, sagde mor, og det virkede i en halv time. Heldigvis er der fjernsyn til den slags.

Der var allerede killingeafhentning kl. 10, så resten af husets beboere nåede ikke at blive utålmodige. Killingerne blev lokket i transportkassen og pev ikke under hjemtransporten. Oppe på Sigurds værelse tog det ikke mange øjeblikke før de begyndte at udforske og i det hele taget virker de meget rolige og afslappede. Da de havde suget indtryk til sig blev de trætte og det lykkedes at få dem til at spinde i takt, inden de skvattede i søvn. Der blev opdaget at den røde killing (nej, der er ikke enighed om navne endnu (se evt. listen) har noget der ligner en byld på halen og næsten ikke bruger halen - det skal der kigges nærmere på i morgen.

Om eftermiddagen tog Asta til skovfødselsdag. Grundet sommerferien var de kun 7-8 børn, men det var vist mest en bonus.

-0958_2_AstaKattekasse

Ding dong, det er killingehenteren

-1028_2_SigurdsVaerelseKillinger

Første snuder fremme

-1028_3_SigurdsVaerelseKillinger

Overalt er nyt

-1032_4_SigurdsVaerelseKilling

Myrd boldens snor

-1036_2_SigurdsVaerelseKilling

Endnu en boldesnor falder i kampen

-1513_2_MollerupSkovSkotskHoejlandskvaegKoKalv_Crop

Tredje dyrebarn

-1646_1_AstaVandhulFiskenet

Søtur

-1643_2_VandhulAstaTudse

Fjerde dyrebarn

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-07-18 Havnebad og cykelulykke

Frida: 16 år, 10 mdr. Sigurd: 14 år, 4 mdr. Asta: 7 år, 3 mdr.

Sigurd & Hanne havde en aftale om at tage ud og købe killingeting (det er Store Killingedag i morgen), så Toke efterlyste en legeaftale til Asta. Det blev i form af et besøg på Havnebadet. Der var mange mennesker, men alle overflader var af træ og rare at sidde på; lidt overraskende var der plads nok.

På vejen hjem overhalede Toke en dame på cykel. Han kørte for tæt på (det er også muligt hun slingrede, men det er mindre sandsynligt) og hendes styr ramte den barnecykel der var bundet på cykelvognen (der gættes her, men der er næppe andre reelle muligheder). Resultat: Damen styrtede på cyklen og lå på cykelstien og havde det skidt. En bil standsede og to andre forbipasserende kom til hjælp: Én ringede 112, én var sygeplejerske og støttede damen, én var generisk hjælp. En fjerde forbipasserende med 25 års erfaring med akutproblemer med hoved og hjerte stødte til, sammen med hendes voksne søn der forstod at berolige ungerne (ungerne tog det nu rigtig pænt). Efter kort tid kom en ambulance, efterfulgt af politibil, efterfulgt af endnu en politibil! Ja, 2 ambulancepersoner & 5-6 politipersoner.

Lidt senere, med dramaet dæmpet og med tilbagemeldinger fra ambulance, lægekyndige & politifolk så det mere fredeligt ud: Damen lod ikke til at være kommet reelt til skade (skrammer på knæ & albue, men ikke noget med hovedet. Hun blev dog kørt på skadestuen). Der blev taget rapport og Toke får sandsynligvis en bøde for at køre med for bredt læs på cykelvognen. Toke er ked af at have forvoldt skade på en anden person og tager som primær morale at laste bedre & give bedre afstand. Sekundær morale er generelt at tænke mere over at fremmede mennesker kan komme til skade, når man er Laissez-faire med tingene.

Asta tog selve forløbet i stiv arm og der blev snakket om det, mens hun & far trak cyklen resten af vejen hjem. Der blev puttet i hængekøjen mens mor lavede mad og Asta faldt tidligt i søvn.

Sigurd & Hannes indkøbstur gik som planlagt, så nu er Sigurds værelse udstyret med spise- & vand-skål, klatretønde, gulvtæppe, kattebakke, kattelegetøj og en papmur til at opdele hans værelse i killinge og ikke-killinge-område. Mon ikke papmuren forsvinder i løbet af den første times tid?

Hanne: Det er ikke støv, der er på sommerfuglevinger. Det er skæl. Sommerfugleskæl er lidt ligesom ... de der røde tegl-tag, hvor teglene går ind over hinanden.
Asta: ?
Sigurd: Ligesom drageskæl!
Hanne: ...Ja
Toke: Du skal bare bruge den rigtige referenceramme

-1406_4_HavnebadetWaveboard_Collage

Vandhop 1

-1552_2_AarhusHavn_VandWireSurfbraedt_Collage

Vandhop 2

-1646_3_HavnebadetUdspring_Collage

Nedhop

-1612_4_HavnebadetAstaSvoemmevinger

Der bades

-1658_8_AstaBalancebraedt

Der trænes

-1944_2_AstaSoverIHaengekoeje

Der soves

-2135_2_SigurdTesterKillingelegetoej

Her mangler en killing eller to

-2136_SigurdsVaerelseKlarTilKillinger

Klar, parat, killinger?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-07-17 Hjem, velholdte hjem

Frida: 16 år, 10 mdr. Sigurd: 14 år, 4 mdr. Asta: 7 år, 3 mdr.

Turen hjem fra Tunø gik med glimrende bustiming: 103'eren blev konverteret til nr. 100 i Odder, så der var ingen skifte. Godt nok punkterede det ene baghjul med et ordentligt brag, men det var 30 meter fra stoppestedet ved hjemmet. Fine ryddelige hjem, hvor opvasken var taget. Og en Sigurd, der kom hjem 20 minutter senere, bærende på laks & kartofler, som han ville lave aftensmad af til de trætte rejsende.

Frida gav lyd fra sig fra London: Om forældrene ville sætte penge ind på rejsekortet til bustoren fra lufthavnen? Og forøvrigt havde hun det godt.

-0708_4_Tunoe_StrandBaadeMorgen

Dejlig tom morgenstrand

-0943_1_Tunoe_Hytte

Morgenudsyn

-0943_6_Tunoe_Hytte

Farvel sommerfuglehytte

-1030_1_Tunoe_Havn

Farvel sommerhavn

-1035_1_Tunoe_Faerge_Skraldebil

Stor passager

-1037_6_Tunoe_Hjemtur

Afsted

-1101_8_TunoefaergenBaadKoelvand_Crop

Symmetrisejlads

-1101_TunoefaergenSvaler_Collage

Svaler nær båden

-1110_Tunoe_TunoefaergenSvalerede

Svalerede på båden

-1125_HouHavn

Hou Havn

-1208_1_Tunoe_AstaVandHanne

Optankning

-1314_PunkteretDaekBus

Udluftning

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-07-16 Fiskedag

Frida: 16 år, 10 mdr. Sigurd: 14 år, 4 mdr. Asta: 7 år, 3 mdr.

Asta mente ikke at gårsdagens krabbefiskeri havde været helt effektivt nok, så hun opgraderede fiskegrej med mor, mens Toke læste en bog på en øde strand; det er nemt at finde en øde strand på Tunø - alle campinggæsterne klumper sig ved campingstranden, mens de holder sig væk fra øststranden der er 500 meter væk.

Senere blev fyrtårnet besøgt og på vejen hjem blev der spist frokost på det ene af øens to spisesteder. De lavede overraskende god grillmad, specielt de hjemmelavede franske kartofler.

Sigurd ringede om eftermiddagen og far tog telefonen i forventning om at høre en problembeskrivelse. Men nej, Sigurd havde ganske styr på hjemmet: Det handlede om hvor fiskebilen holdt og om de plejede at have økolaks?

-0645_Tunoe_Havn_Vikingeskib

Havnen indtaget af vikinger

-0648_Tunoe_Havn_PasPaaLetbanen

Tak for advarslen

-0706_Tunoe_OedeStrand

Øde & fredelig

-1032_Tunoe_HytteAstaHanneMorgenmad

Hyttemorgenmad

-1155_Tunoe_AstaKrabbefiskeudstyr_TAHanne

Ikke gå ned på udstyr

-1228_Tunoe_SpandKrabber_TAHanne

4-dobbelt fangst

-1512_3_Tunoe_HanneFrokostStjerneskud

Luksusfrokost

-1603_5_Tunoe_Sommerfuglebusk_StorplettetPerlemorsommerfugl_Issoria_lathonia_Crop

Storplettet Perlemorsommerfugl

-1637_Tunoe_AstaToke_TAHanne

Stormavet Astahygger

-1952_2_Tunoe_Havn

Velbesøgt

-1952_3_Tunoe_HanneKrabbefisker

Samarbejde

-2004_3_Tunoe_KrabbeSpandSpegepoelse

Fodring af de lokale dyr

-2021_2_Tunoe_AstaIs

Isspiser

-2111_Tunoe_Odde_Asta

Sneglehussamler

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->