Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 14
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-04-09 Varme * 3

Frida: 15 år, 6 mdr. Sigurd: 13 år, 0 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Det var dejligt stille og lunt vejr, så der blev hygget i haven på forskellig vis. Der er ikke kommet nyt brænde til i et godt stykke tid, så brændestakken i haven var tilpas lille til at kunne være i garagen i stedet. Nu er det også forår, så mon ikke alle edderkopperne og bænkebiderne kan klare sig uden deres brændebo? Det gav også en masse lys til hækken, så den kan komme sig inden næste brændesankning.

Tørretumbleren var stået af uden nogen forklaring: Tromlen roterede fint, men der kom ingen varme. Maskinen blev adskilt, men der var ingen nulstiller på varmesikringen og ingen synlige skader på det elektriske system. Eftersom den i forvejen haltede pga. nedslidt filtbånd (et nyt koster ca. det halve af en helt ny tørretumbler) bliver den udskiftet.

-1511_LegehusBraendestakTrilleboer

Før

-1622_AstaMaler

Under

-1733_2_SigurdAstaTrampolin

Imens

-1733_4_ResterneAfBraendestak

Efter

-1942_2_Toerretumbler

No go

-2009_AstaFrida

Far forstyrrer tydeligvis

-2126_2_TegningSigurdPaaTrampolinAfAsta

Astas maleri af Sigurd

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-04-08 Forår giver virkelyst

Frida: 15 år, 6 mdr. Sigurd: 13 år, 0 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Godt vejr gør et eller andet. Frida har længe efterlyst et bedre skrivebord og arbejdsbordet i stuen har i praksis kun fungeret som lettilgængelig vandret overflade til opbevaring og ikke, som håbet, samlingssted for kreative aktiviteter (primært fordi der ikke var plads pga. alt rodet). Hanne & Toke har et par gange forsøgt at holde orden på bordet, men den slags er ikke en af deres spidskompetencer. Så vupti vupti, afmontering af bordplade, tilskæring, afslibning, oliering og opsætning. Frida fik fint skrivebord.

Omrokering kalder på mere af samme slags, så der kigges på kælderen, der er halvutilgændeligt rodet på sjette år (tilfældigvis samme antal år som familien har boet i huset). ILVA har et skabsmonster, der er billigt men 1½ centimeter for højt (damn). IKEA har to skabsmonstre, der er dyre og passende i højden hvis de stables. Gad vide om man kan modificere ILVA-modellen uden at grimmificere den?

-1232_2_AstaPaaskehoene

Påskekig

-1352_Bord

Bordplade

-1353_Hyldeknaegte

Ingen bordplade

-1354_FridaAfmontererHyldeknaegte

Teenagearbejde

-1415_4_TokeSliberBordplade_TAAsta

Slibemsteren

-1500_HanneOliererBordplade

Olieremesteren

-1734_2_FridasVaerelseSkrivebord

Nu med større bord

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-04-07 Bare fredag (og tak for det)

Frida: 15 år, 6 mdr. Sigurd: 13 år, 0 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Asta blev hentet i børnehaven til overnatning hos bedsteforældrene og resten af familien nød en fredelig fredag. Ja, okay, Frida skulle lige på cykeltur til Bilka med veninden M. Det gør de engang imellem. De køber ikke rigtig noget og cykler nye ruter hver gang. En slags velkendt eventyr?

-2335_MonsTaeppe

Relax

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-04-06 Gymnastik- & kunst-afslutning

Frida: 15 år, 6 mdr. Sigurd: 13 år, 0 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Mor tog Asta med til sidste gymnastiktime i denne sæson og far tog op på skolen med Sigurd. Først for at se hvad de havde lavet i løbet af ugen (der var kunstuge) og derefter til programmeringsundervisning. Det kunne godt mærkes at Sigurd skippede de to sidste ganges undervisning, for de andre havde lavet et ballonpoppespil med animation og musik. Sigurd fangede hurtigt de nye principper, men der skal noget hjemmearbejde til for at få et spil på plads.

-1644_BoeF_Kunst_SigurdOgAndre

Flyveegern som overgang

-1647_2_BoeF_Kunst_Sigurd_Crop

Kunstflyvning

-1652_BoeF_Kunst_Eiffeltaarn

Større arbejde

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-04-05 "Fødselsdag" og PS4

Frida: 15 år, 6 mdr. Sigurd: 13 år, 0 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Asta fejrede sin fødselsdag i børnehaven. Det handlede om at både Hanne & Toke kiggede forbi ved 11-tiden med kage. Der blev sunget sang for Asta, spist kage og så gik forældrene igen. Deres opfattelse af aftalen med Asta var at Asta skulle blive i børnehaven, men Asta mente helt bestemt hun skulle hjem sammen med dem. Sådan tårevædede-øjne-skuffet-klynkestemme-helt-bestemt. Så det fik hun så lov til og blev på fremragende pædagogisk vis underholdt af iPadden, mens Toke havde en halv hjemmearbejdsdag.

Sigurd har lagt alle sine sparepenge i en Playstation 4, samt spillet Horizon Zero Dawn og kassen kom i dag. Højmotiveret dreng og en far der har travlt med hjemmearbejde er en glimrende opskrift på selvstændighed, så Sigurd fik delene koblet sammet og spillet i gang for egen kraft.

-0730_ChokoladekageAsta_Krymmel

The finishing touch

-0806_2_AstaFlagBoernehave

Dag med flag

-1057_BoernehaveBordMedDug

Den røde løber (okay, dug)

-1523_2_SigurdPlaystatonFrida

Sigurds gave til Sigurd

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-04-04 Tandlæge & bueskydning

Frida: 15 år, 6 mdr. Sigurd: 13 år, 0 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Sigurd har et par blivende hjørnetænder, der begyndte at vokse noget skævt ud pga. et par særdeles stædige mælketænder. Ved sidste tandlægebesøg blev det besluttet at vente og se hvad der skete. Siden da er mælketænderne faldet ud og de blivende tænder har rettet rigtig meget ind, så der skal ingen korrigering til i dét område. Der er til gengæld en 12-års-tand der ser noget skæv ud, så der kom en ny melding om at afvente og se om den også retter sig. Næste kontrol er til august.

Det var bueskydningsdag og far tog bussen sammen med Sigurd, indtil sidste stoppested. Så meldte Sigurd at han var helt med på systemet og far blev sendt hjem. Fremover er der fuld selvtransport. Bonus!

Hanne savner Tromsø og vil se nordlys igen.

-1653_2_SigurdPaaVejTilBueskydning

Vi ses, Sigurdsen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-04-03 I gang igen

Frida: 15 år, 6 mdr. Sigurd: 13 år, 0 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Toke mødte på arbejde til en håndfuld emails og en systemnedbrud, som andre havde håndteret mens han havde været væk. Hanne mødte til 50 emails, som hun brugte det meste af dagen på at håndtere. Derefter informerede hendes emailprogram hende om at der altså var 150 ekstra emails, som det ikke havde vist i første omgang. Dem havde Hanne nu ikke lige tid til, men tog i stedet til bestyrelsesmøde om aftenen. Der håbes hun fik hvilet ud i ferien.

Hanne: Jeg skal lige have en kop kaffe, så laver jeg mad.
Frida: Har mor fået en maddag?
Toke: Jeps!
Den er god nok. Aftalen indtil videre er at både Frida, Sigurd & Hanne har én fast maddag hver uge.

-1754_3_MonsSidderFast

Miav! Jeg sidder fast! Miav!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->