Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 4
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-01-31 Frokost hos bedsteforældrene

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

Bedsteforældrene i Højbjerg havde indkaldt til familiefrokost. Af ukendte årsager var Asta småpylret og noget provokerende. En gåtur i skoven skulle hjælpe på det, men regnen tog til så snart gruppen forlod huset og stoppede først da de var kommet hjem igen.

Mere hyggeligt var det at spille skak (Asta og bedstemor) og Star Wars-Carcassonne. Det one Emperium (Søren) stod til at vinde, men på desperationens kant tog Den Gode Grønne Frø (Jacob) sig sammen og bragte balance til galaksen. Et godt spil, hvor der blev kæmpet bravt om planeterne.

-1334_JacobsMastersOfTheUniverse

Onkel Jacobs legetøj

-1338_1_AstaToveSkak

Der grubles

-1528_GaaturIRegnvejr

Regn, regn, gå din vej

-1534_SigurdSnoerebaandFrida

Frida hjalp med at binde snørebåndene ved at skubbe til lillebror

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-01-30 Der geares ned

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

300 meters gåtur til indkøb, optænding i brændeovnen, lusekæmning og aftensmad. Det var sådan ca. niveauet for dagen. Da far spurgte Frida hvad hun havde lavet var svaret Spise, se TV-serier, tage hjernetomme tests på Internettet.

Lidt vågenhed kom der da om aftenen hvor snakken faldt på nordlys og familien kollektivt fortabte sig i drømme om at tage på en tur nordpå, f.eks. til Kakslauttanen. Hvorvidt det bliver før eller efter anskaffelsen af 3D-printer, Tesla og nedgravning af bus i baghaven er ikke besluttet.

-1329_SprayTilMorgenhaar

Okay branding

-1408_AstaHanneSkak

Mere træning

-1540_HanneAstaLusekaemningLoerdagsslik

Asta havde lus, men ingen andre

-1629_2_MonsOere

Røde katte får revne ører

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-01-29 også

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

En håndværker kom om morgenen og monterede en af de der folde-ud-trapper. Der var kun lige plads til den, så man skal lære hvordan den foldes rigtigt ud, men hvad gør det - nu er der endelig ordentlig adgang til loftet. Toke har lovet at lave mere gulv og sætte mere lys op.

Om eftermiddagen finjusterede Sigurd sine horn og alle var klar til vinterfest på skolen. Temaet var Himmel & Helvede og der var rigtig mange, der var gået op i udklædning. Hanne & Toke følte sig meget kedelige i deres almindelige tøj. Heldigvis var Asta klædt ud som krigerprinsessedæmon (kjole, sværd, sorte vinger). Showet blev sparket i gang af en djævel og en engel, der forsøgte at hverve folk til henholdsvis musik & bar i underetagen og mandala-tegninger & kager i overetagen.

Asta var som altid vældig glad for larm & ballade, men der var ikke rigtig nogen aktiviteter rettet mod snart-5-årige til den fest. Ved 20-tiden begyndte hun at gabe og kørte hjem med far. Hanne blev til det lukkede & slukkede med Thrash Metal-bandet Velociter og fandt ud af at hun ikke var for gammel til metal-larm. Deres forsanger var en ung pige med vildt svingende hår og vokaler der gik overraskende langt ned i de dybe toner.

Forsanger: Tak fordi vi må larme for jer!
Lille unge: Tak fordi I ødelægger skolen for os!
Forsanger: Nej, det er det pæneste, nogen nogensinde har sagt til mig!

-1443_5_SigurdHorn

Djævleungen

-0848_2_TokeBibzoomLytteguideDoomMetal_TACarina

Far på arbejde

-0709_Cupcake

Astas morgenmad

-0734_AstaBenPaaBordet

Astas bordmanerer

-0739_AstaDrikkeyoghurt

Astas madpakke (okay, supplement)

-1445_HanneTrappeLoft

Trappetest

-1705_Glorie_Crop

Himmel

-1730_3_Dobbeltansigt

Helvede

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-01-28 Cupcakes & kartoffelsalat

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

Der er fest på skolen i morgen, så Frida knoklede på med at bage cupcakes til kageboden og Toke lavede 5 kilo kartoffelsalat. Sigurd færdiggjorde sine dæmonhorn (der skal nok blive taget billeder i morgen) og Asta & Hanne spillede Loop: Hanne er nået til bane tohundredeoggrønhvidkål, mens Asta er nået til bane 35.

-1756_2_AstaFrida

Bagning med kærligt handicap

-1922_1_GlasurKrymmelFarver

Glasur klar

-1945_3_FridasCupcakes

Glasur på

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-01-27 Livet med strømper

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

Sigurds nye sko skal lige gåes til og indtil da eksperimeterer han med strømper for at modvirke skavet. Han har opdaget at man kan løbe og glide hen over gulvet med strømper på, så det gør han en hel del i hjemmet. Det fungerer mindre godt med strømperne til gymnastik, hvor han klager over at det føles som om nogen hælder varmt vand ned i hans sko, når han løber rundt i salen.

-1810_3_FridaAsta

Astashow

-1822_4_FridaMons

Hov! Pelskraven har poter!?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-01-26 Langsom fremdrift

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

Sigurd brugte en del af eftermiddagen på ikke at komme ret meget videre med sit dæmonkostume. Han har klippet noget skumgummi i form til horn, men Asta ville ikke donere et hårspænde til at holde dem, far ville ikke være med til at lånestjæle et hårspænde fra Asta og Rema 1000 solgte ikke den slags. Det endte med at han klippede ledningerne af et par ødelagte hovedtelefoner, men da han gik ud for at male hornene var det begyndt at regne.

Astas pylrethed fra i går var helt væk. Hun var med til at lave pizza, lyttede til musik i lang tid og gik i seng uden vrøvl. Hun ville nu stadig sove på hemsen.

-1729_3_AstaSkaererPoelser

Når man er med til at lave pizza er man med til at bestemme hvad der skal på

-1758_FridaAsta

Hyggesnak

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-01-25 Halv klipning

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

Mor & Sigurd havde en aftale hos frisøren. Sigurd glemte den. Forældrene er med på at det ikke var bevidst udeblivelse, men underbevidstheden havde nok en klar ide om at beholde håret foran øjnene. Der er bestilt ny til om 14 dage, denne gang kl. 17, så Sigurd kommer hjem til normal tid og ledsages til klippoteket.

Sigurd fik et par sko i dag. Knægten ejer ellers kun sandaler og vinterstøvler, men når man skal spille hockey i gymnastiktimerne, er det rart ikke at gøre det i bare tæer. Skoene er købt over nettet og på mirakuløs vis passede de til hans breeede fødder. Ydermere er de syet så man kan have bare tæer i dem og da Sigurd ikke bruger strømper må det siges at være et plus. Skoene er af mærket New Balance Minimus, hvis nogen skulle have samme afvigelse fra den gennemsnitlige fodform. Toke har lovet sig selv at prøve et par ved lejlighed.

Asta var ret meget oppe at køre ved afhentning og pylret ved hjemkomsten. Hun valgte at sove på hemsen, da hun skulle i seng. Det er også et godt sted, hvis man vil have verden lidt på afstand.

-0746_4_BlaaMorgenGyldentLys

Morgenunderholdning for Asta

-1618_2_AstaBakke_Crop

Ingen styrt her

-1655_SigurdSko_Crop

Hvordan er det lige man binder sløjfer?

-2101_2_SigurdLaverDaemontoej

Kostume til fest på fredag

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->