Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 48
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-11-29 Oprydning, lus & blæsevejr

Frida: 14 år, 2 mdr. Sigurd: 11 år, 8 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Toke tog afsted for at hjælpe med at rydde ud i et dødsbo (og for at få ting fra samme dødsbo). Imens håndterede Hanne lusekur for ungerne: Sigurd & Frida havde stadig/igen lidt skadedyr, mens Asta igen gik fri (hun fik lusekur alligevel).

Om aftenen blæste Gorm op, så der kom lige en strik fra troldetræet til trampolinen. Frida & far benyttede også lejligheden til at gå en tur, meeen Gorm var noget fredeligere end Bodil. I hvert fald i Aarhus.

-1446

Dagens elektronikskrald (der var også en masse smår brandbart)

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-11-28 Ny seng til Asta

Frida: 14 år, 2 mdr. Sigurd: 11 år, 8 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Der blev sat kant på Astas nye hems og hendes madras blev lagt derop. Ifølge Asta er det hendes nye seng - hun har hængt sin yndlingstegning derop. Forældrene venter nu lige et par dage inden de smider den gamle seng ud.

Der skal findes en eller anden god måde at komme op på hemsen. Asta kunne såmænd nok træne sig op til at klatre på væggene, hvis det skulle være, men det vil nok også være en god ide at legekammerater også kan komme derop.

Både Frida & Sigurd klagede forøvrigt til far over ikke at have fået hems på deres værelser, dengang de var mindre. Generøse mor lovede dem at der godt kunne komme lignende konstruktioner på deres værelser.

-1212_BibliotekAstaHanneSofaBog

Hyggelæsning på biblioteket

-1439_2_HemsAstaMons

Lille Hjælper & Vagtløven

-1546_HemsRaekvaerkTaeppe

Min seng, mit fort

-1552_1_PakkekalendergaveSort

Pakkekalenderpakke til klassen

Jørn
2015-11-28 20:58

Træk skufferne i kommoden lidt ud forskudt for hinanden, så danner de en fin trappe derop :)

Ser ellers fint ud med det mini Monky Tonky land du har fået skruet sammen til Asta.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-11-27 Hjemtur og byggedag

Frida: 14 år, 2 mdr. Sigurd: 11 år, 8 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Frida & Hanne brugte det meste af dagen på at rejse hjem fra koncerten i Tyskland. Toke tog på arbejde for at holde morgenmøde, hjem for at bygge, på arbejde igen til eftermiddagsmøde og hjem for at bygge til der skulle laves aftensmad til de hjemvendte Tysklandsfarere.

Første udgave af Projekt Monky-Tonk blev (næsten) færdigt i form af en mini-hems på Astas værelse, med en reglar på tværs af rummet til fremtidig armgang. Den hjemvendte arkitekt var vældig begejstret over initiativet og foreslog en kant så Asta kunne sove der uden at skvatte i dybet. Det bliver morgendagens projekt.

-1052_TraeBaandsliber

Rød

-1101_TraeSav

Blå

-1518_Tvaerstoette

En reglar, flere reglar, alle reglar?

-1657_2_HemsUnderOpbygning

Fjerde hjørne

-1819_1_HemsUnderOpbygning

Nu med bordplade

-1832_2_HemsAsta_Sigurd

Hems med beboer

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-11-26 Frida til koncert

Frida: 14 år, 2 mdr. Sigurd: 11 år, 8 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Om morgenen fik Hanne mail fra koncertstedet at der ikke kunne afviges fra reglen om at man som 14-årig skulle følges med en voksen til koncerten. Der blev ikke givet nogen løsningsforslag på det akutte problem med at der altså kun var købt billetter til Frida og hendes 2 veninder. Frida & mor håbede på det bedste, tog afsted fra morgenstunden og bumlede med tog i 6 timer, før de nåede Berlin. Ud på eftermiddagen fik de shanghajet en 20-årig pige med pink hår til at være ansvarlig voksen for Frida og hendes veninder inde ved koncerten. Med tøserne vel afleveret tog Hanne & den anden forældre på græsk restaurant og gjorde deres for at matche koncertgængernes humør. Ud på aftenen sluttede koncerten og Hanne kunne melde Koncert veloverstået. Pigerne er totalt oppe at køre. :-) Og de fik taget selvfies med Troyes søster.

Mens alt dette stod på havde Sigurd, Asta & far en helt almindelig torsdag med aflevering, afhentning & aftensmad. Toke fik også lige hentet materialer til sit hemmelige projekt, kodenavn Monky-Tonk.

-0643_AstaFrida

Farvel til storesøster

-0706_2_Asta

Bolle med skinke og honning hjælper

-0819_2_ThomasGammelComputerEpsonHX20

Nyt udstyr på Tokes arbejde

-1437_CykelTrae

No problemo, det kan man sagtens cykle med

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-11-25 Koncert i fare

Frida: 14 år, 2 mdr. Sigurd: 11 år, 8 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Frida og 2 veninder skal sammen med Hanne og en anden forældre til Troye Sivan-koncert i Berlin i morgen. Billetter, pas, sygesikring og alt det der er på plads. Fryd & gammen, lige indtil Hanne opdagede at man skal følges med en voksen, når man er under 16 og vil til koncert. Den slags er åbenbart standard i Berlin.

Koncerten var udsolgt, så det duede ikke at købe en forældrebillet. Der blev sendt email mod koncertstedet, organiseret udprint af Muttizettel og brainstormet over mulige tricks der kunne udføres dernede. Der kom ikke nogen færdig løsning på problemet, så planen er at tage afsted alligevel og se hvad der kan gøres dernede.

Asta: Ved du hvad? Jeg savner dig vildt meget, når du er død og jeg ikke er død. For ved du hvad? Jeg skal vær en der ikke dør!

-1446_3_StatsbiblioteketBrandalarm

Falsk brandalarm på Tokes arbejde

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-11-24 Næsten sne forbi

Frida: 14 år, 2 mdr. Sigurd: 11 år, 8 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

2 dages sne er bedre end ingen sne, men det var lidt synd at Frida & Sigurds fine snedrage ikke holdt længere.

Forældrene & Sigurd var til skole-hjem-samtale. Det var vældig fredeligt, med besked om at Sigurd er særdeles kreativ: Kreativ med hænderne, men også i form af alternative vinkler på opgaverne i dansk. Og så skulle han lave nogen flere opgaver i matematik.

-0713_AstaTraet

Ikke altid lige morgenfrisk

-1618_NaestenSmeltetDrageSne

Drageskelet

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-11-23 Kælketure light

Frida: 14 år, 2 mdr. Sigurd: 11 år, 8 mdr. Asta: 4 år, 7 mdr.

På vej til børnehave fandt Asta & far ud af at det er særdeles sjovt når far kører slalom mellem træerne på græsplænen, mens Asta bliver trukket på slæden. Ikke så overraskende, egentlig. Det var heller ikke overraskende at Asta råbte Hurtigere, hurtigere! hele tiden. Mor hentede efter børnehaven og der blev tid til ture på kælkebakken på vej hjem.

Astas morgensang, mens hun spiste morgenmad:
Rolig mælk og rolige kastanjer
Kaster man hjerner ned i mælken og spiser dem

-0753_2_AstaSlaedeSne

Over sletterne

-0810_KaelkebakkeSne

Fin, fin snemudderbakke

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->