Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 44
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-11-01 Kokiggetur

Frida: 14 år, 1 mdr. Sigurd: 11 år, 7 mdr. Asta: 4 år, 7 mdr.

Vejret var smådiset og der var søndagsstemning. Der var også en sotrsnakkende Asta, der sendte alle signaler om at det ville blive en meget lang dag hvis den kun foregik indendøre. Hanne foreslog en skovtur: Asta var klar med det samme og Sigurd blev hevet ud fra sin hule under sengen. Frida havde overnattende gæst, planer om at male hele verden hvid og spillede i det hele taget teenagekortet med en blank afvisning, da far håbefuldt forelage planerne.

Det blev nu en vældig fin lille tur for 4/5 af familien. Det skotske højlandskvæg ville gerne have de græs Asta plukkede og der var faldet lidt slik ned i tasken under pakningen. Det fik kvæget nu ikke noget af.

Hjemme igen var planen at få repareret Fridas cykellygter. Hun har en fiks navdynamo, der på ufiks vis ikke længere leverede strøm. Eller også var der en defekt ved ledningen. Eller også var både for- og baglygte i udu. Toke kunne i hver fald ikke finde ud af det og hidkaldte professionel hjælp i form af uddannet ingeniør aka Onkel Jacob. Til den lave pris af et aftenmåltid kastede han sig over cyklen med Sigurd som hjælper. Det viste sig at være et dobbeltproblem med irrede kontakter og et stik der skulle have en klat loddetin. Det der med loddetin er vist påkrævet til et vilkårligt elektrisk relateret problem, hvis man er ingeniør. Muligvis også til de ikke-elektriske problemer. Tak til de aktive.

Om aftenen åd familien + Jacob resten af det slik der var købt til Halloween-raslerne. Der var meget og det forsvandt hurtigt. Opildnet af stemningen begyndte Asta at træne saltomortaler i sofaen indtil forældrene besluttede at det vist var på tide hun kom i seng.

Frida (med lidt stille og mut stemme): "Hej far.
Far (prøver at matche Fridas tonefald): Hej Frida.
Frida: Hvorfor er du sur?
(far er ikke spor sur)

-1235_3_SkovEfteraarSigurdCykel

Yes, Zigs, dén vej!

-1239_1_AstaelektriskHegn

Der testes om hegnet er elektrisk

-1250_SkotskHoejlandskvaeg

Meeeget fredelig

-1252_3_AstaKlatre

Op, op!

-1254_SigurdKlatre

Allerede oppe

-1302_1_AstaKlatre

Ikke ned, ikke ned!

-1311_4_HanneSigurdCykleSkov

Ad ukendte veje

-1318_HanneAstaSigurdSlikpause

Gufpause

-1344_1_Graeskarhoved

Nu i dagslys

-1344_2_Graeskarhoveder

Sigurds par

-1610_2_SigurdKokosnoedSugeroer

Skeptisk smagende

-1611_1_AstaKokosnoedSugeroer

Mindre skeptisk

-1645_SigurdJacobFridasCykel

Problemknuserne

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-10-31 Kattelem & Halloween

Frida: 14 år, 1 mdr. Sigurd: 11 år, 7 mdr. Asta: 4 år, 7 mdr.

Den nyindkøbte kattelem viste sig at have den uheldige egenskab at kattene selv kunne skyde låsen frem og tilbage, når de krattede rundt ved døren. Og det er lidt skidt hvis katte der skal ind låser sig selv ude eller katte der skal være inde låser sig selv ud. Hande med styr på den slags havde imidlertid anskaffet en ny, som Toke denne gang fik lov at sætte i. Den virker noget mere pålidelig.

Halloween er en af de nyindførte traditioner familien godt kan lide, så fugleskræmsels-Sigurd tog over for at rasle med lænkerne sammen med en håndfuld andre monstrøse skabninger, mens Asta tog en lille tur rundt på vejen sammen med Frida og Fridas veninde. Da Asta kom hjem med en skålfuld slik, satte hun sig sammen med far og så The Nightmare Before Christmas. Stor succes! Hun var noget bekymret over at julen var i fare for at blive ødelagt, men elskede sangene og Sally for hendes forsøg på at forhindre det hele i at køre af sporet.

-0846_3_MomoFjernbetjeningKat

Her vogter jeg!

-0959_NyKattelem

Arbejdshjørnet

-1451_2_FridaVenindeSigurdGraeskarHalloween_Crop

Arbejdsbordet

-1629_1_AstaMaler

Sort er det nye sort

-1720_AstaFridaHalloweenFlagermus_Crop

Flagermus er sorte!

-1824_1_FridasGraeskarLys

Fridas græskar (A-et er en eller anden for forældrene ukendt reference)

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-10-30 Frankenstein og mørkeløb

Frida: 14 år, 1 mdr. Sigurd: 11 år, 7 mdr. Asta: 4 år, 7 mdr.

Alle i Fridas klasse skal læse Frankenstein så Frida gik i gang efter skoletid. Da hun havde læst 20 sider, gik hun op på Sigurds værelse (hvor Sigurd sad), fordi det blev for uhyggeligt. Godt at høre at klassikerne stadig holder.

Sigurd selv tog til fødselsdag om aftenen, hvor de legede mørkefange i et par timer, før det gik over i karaoke med lysshow - da Friad & far kom for at hente ham, var det meget tydeligt hvilket hus der var fødselsdag i. Det med larmen var nu ikke Sigurds kop te, så han var meget let at få med hjem.

-0802_3_HvideBollerMueslibollerBrunsviger

Morgenbrød til arbejdet

-1712_AstaBraendeovn

Eftermiddagstræt Asta

-2210_FridaHvileGulv

Aftentræt Frida

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-10-29 UNF-foredrag

Frida: 14 år, 1 mdr. Sigurd: 11 år, 7 mdr. Asta: 4 år, 7 mdr.

Ugens foredrag hed Universets smeltedigler og det var Hannes tur til at tage med Frida ind for at høre det. Det var et rigtig godt foredrag, med en fin læringskurve, så Frida forstod langt det meste. Og så skader det heller ikke at kunne jonglere når man vil illustrere atomkerner, der skal til at smelte sammen.

-0741_4_AstaSovemaske

Gemmeleg

-2131_2_MomoMonsKatteKuffert

Farvekodede sovepladser

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-10-28 2/5 hjemmedag

Frida: 14 år, 1 mdr. Sigurd: 11 år, 7 mdr. Asta: 4 år, 7 mdr.

Frida var træt og sløj efter gårsdagens vaccination, så hun tog en hjemmedag. Det gjorde Toke også, for at overføre indholdet af nogen disketter tilbage fra gymnasietiden. Sigurd havde ingen undskyldning, så han drog afsted mod skolen. Han kom nu tilbage 1 minut efter, for at få gymnastiktøjet med.

Det kræver vist lige en gentagelse: Sigurd kom tilbage, fordi han kom i tanker om at han havde glemt sit gymnastiktøj! Hvad er der sket med den ekstremt distræte nørdling? Drengen, der rutinemæssigt glemmer madpakke, læsebog, opgavehæfte og jakke. Drengen der har præsteret at glemme at vaske hår, da han blev sendt i brusebad for at vaske hår?

-0929_2_KryoFlux

Toke hygger sig

-1650_1_AstaLillaVisneBlade

Asta hygger sig

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-10-27 Vaccination og græskarsavning

Frida: 14 år, 1 mdr. Sigurd: 11 år, 7 mdr. Asta: 4 år, 7 mdr.

Frida blev vaccineret mod livmoderhalskræft (okay, rent teknisk er det en HPV-vaccination) og klagede over øm skulder. Hun må hellere vænne sig til det, for hun skal afsted 2 gange mere.

Halloween nærmer sig, så der blev rodet med græskar. Hanne havde købt nogen minisave, der viste sig at være overordentligt gode at arbejde med: Asta kunne (med en lille smule hjælp) selv skære efter de streger hun havde tegnet på sit græskar.

-1650_2

Asta styrer savene

-1740_MaanenSkyer

That's no space station

-1744_4_SigurdsGraeskar

Sigurds kreation

-1747_1_AstasGraeskar

Astas græskar

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-10-26 Efterår

Frida: 14 år, 1 mdr. Sigurd: 11 år, 7 mdr. Asta: 4 år, 7 mdr.

En flok svaner fløj lavt hen over hovedet på Frida & far og gav anledning til snak om trækfugle. En flok måger fløj lavt hen over hovedet på Frida & far og gav anledning til snak om at blive ædt af ræve.

Efter et par ugers ufrivillig pause var Frida til O-løb igen. Det er kun én gang om ugen hen over efteråret og vinteren. Til gengæld er det ekstra spændende, for det når at blive helt mørkt, mens de løber. En ordentlig pandelampe er påkrævet.

-0653_1_Cykelkaelder

Ikke mange cyklende en tidlig efterårsmorgen

-1602_1_TraekkendeSvanerTraeer_Crop

Fuglene flyver af og til bort

-1605_5_AstaBakketop

Står på en bakketop

-1752_2_AstaMaler

Asta mener efteråret er mørkt

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->