Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 13
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-03-29 Astaøf og Sigurdsløjhed

Frida: 13 år, 6 mdr. Sigurd: 11 år, 0 mdr. Asta: 4 år, 0 mdr.

Det er vist meget godt med en ferie til Asta. Hun har lært lidt rigeligt tricks i børnehaven, som skal files af hende igen: Noget med at lege sammen i stedet for at én person styrer legen og noget med at der ikke altid er nogen at lege med.

Ved sengetid blev Sigurd sløj. Det er sikker det sammen meget kortvarige sygdomsnoget, som Asta & Frida har haft.

-1116_11_Tusindben_Crop

Kriblekrable*50

-1129_BraendeOekse

Brænde! Yes!

-1141_SoevnigEdderkop

Meget meget sløv edderkop

-1146_1_TraeSvamp

Spor fra våd vinter

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-03-28 Kagedyst for abeklassen

Frida: 13 år, 6 mdr. Sigurd: 11 år, 0 mdr. Asta: 4 år, 0 mdr.

Hanne holdt det allersidste fødselsdagsarrangement i denne omgang: To af Astas veninder fra en anden stue på børnehaven kom på besøg. De blev et par timer og selvom aktivitetsniveauet var højt, var der færre konflikter end der har været ved tidligere besøg.

Imens tog Sigurd & far til arrangement for Sigurds klasse. Ungerne blev delt op i hold og byggede lagkager og lavede aftensmad, mens forældrene holdt bordfodboldturnering. Sigurds holds kage vandt, bedømt på samarbejde, smag/tekstur, udseende og udseende efter snit. Han var nu ikke helt tilfreds med at præmien var af den slags der skal deles med alle.

-1012_OlieIKaffe

Ups, madolie i kaffen. Man skal jo lige have lov at vågne, ikke?

-1041_3_SigurdHaengekoejeMons

Udkiggerne

-1140_DuploByggetAfAsta

Alt Duplo er smukt

-1342_TokesComputerMons_TokesStolHanne

Tokes computer & Tokes Stol

-1626_1_SkaaretLagkage

Vinderkagen

-1640_2_Bordfodbold_Sigurd

Sigurd spiller fodbold!

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-03-27 Asta frisk igen, Frida nede

Frida: 13 år, 6 mdr. Sigurd: 11 år, 0 mdr. Asta: 4 år, 0 mdr.

Asta var frisk igen om morgenen. Ekstrafrisk faktisk. Hun løb på løbehjul i børnehaven og var glad resten af dagen. Til gengæld blev Frida ramt og tog en hjemmedag hvor hun var kvæstet indtil eftermiddagstid.

Sigurd fandt ud af at man kunne sætte danske undertekster til på Portal 2, så nu forstår han hvad der foregår, i stedet for blot at gennemføre banerne.

-1521_4_AstaBlomster

Naturligvis til mor

-1530_Bananpandekager

Fridas "jeg er klar igen"-mad

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-03-26 Ikke-klappe-dag

Frida: 13 år, 6 mdr. Sigurd: 11 år, 0 mdr. Asta: 4 år, 0 mdr.

Hanne kørte Sigurd i skole så bilhorn & batterikasse ikke skulle blive skramlet. Det virkede også fint da han kom derop, men da der var løb senere på dagen ville det ikke sige et kvæk. Øv. Sigurd tog det nu pænt. Udover væddeløbet var der også biludstilling på skolen.

Asta faldt meget tidligt i søvn, men vågnede en time senere, grædende, hostende og prøvende på at kaste op. Der kom nu ikke andet end lidt slim. Far prøvede at trøste, men der skulle en mor til før hun faldt til ro igen.

I går fik Sigurd spillet Portal 2 af onkel Jacob. Ikke helt overraskende passede spillet lige ind i Sigurds verden og han høvler igennem banerne. Det handler om at flytte kasser og hoppe på platforme, men der kan laves portaler, hvilket betyder at op, ned og hen ofte bliver ret abstrakte størrelser. Det virker bedst hvis man ikke har nogen problemer med at tyngdekraftretningen varierer.

-1455_1_Papbiler

Bilkø

-1458_1_Saebekassebil

Turbosæbe

-1458_2_Saebekassebil

Skeletsæbe

-1459_Saebekassebil

Retrosæbe

-1518_Papirbiler

Aftenkø

-1534_3_MonsterTruckMonsterTruck_Crop_E

Monster Truck Monster Truck (ukendt kunstner)

-1749_AstaBogDarthVader

Falde-i-søvn-læsning

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-03-25 Fødselsdagsbesøg fra Jørvang-klanen

Frida: 13 år, 6 mdr. Sigurd: 11 år, 0 mdr. Asta: 4 år, 0 mdr.

Hannes del af familien kom på besøg og fejrede Sigurds & Astas fødselsdage. Ungerne forsvandt nu hurtigt fra stuen - Asta for at gå i bad med sit nye fiskespil, Sigurd i kælderen med onkel Søren, for at få bilhornet til at virke ordentligt.

-1705_SigurdFridaPlasmakugle

Plasmaleg med et par tusind volt

-1845_2_AstaBadFiskedam

Fisk på væggen

-1916_SigurdSoerenReparereHorn

Reperatøren i antion

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-03-24 Astas fødselsdag hvor alt gik godt

Frida: 13 år, 6 mdr. Sigurd: 11 år, 0 mdr. Asta: 4 år, 0 mdr.

Det lykkedes forældre & søskende at stå tilpas tidligt op til at vække Asta med gaver på sengen. Frida havde købt LEGO & sæbebobler til hende, mens Sigurd havde lavet minigaver af Fimo-ler. Asta blev meget glad for alle gaver og sagde glædesstrålende at det var lige hvad hun havde ønsket sig. Morgenmaden blev indtaget i højt humør og Toke kørte Asta i børnehave, hvor hun skulle være en times tid.

Imens tog Hanne til dyrlægen med Mons, for at få den øretatoveret. Sigurd var noget bekymret over at kræet skulle bedøves og det smittede af på mor: Hvis der nu det skulle ske at Sigurds faste holdepunkt i tilværelsen ikke vågnede igen, ville det antageligvis betyde et stk. Sigurd der flyttede hjemmefra som 11-årig.

Toke skyndte sig hjem for at bage pølsehorn og Hann stødte til for at snitte agurkestave og æbler. Ved 10-tiden ankom ca. 20 børn fra Astas stue, der myldrede ind og rundt. Det tog dem ca. 3/10 sekunder at finde Astas rumpistoler & latex-sværd og en af rødderne spugte undrende det her er jo ikke pigelegetøj!?. Der blev fundet flere sværd frem, der blev kommenteret med Mit sværd er det ultimative sværd over alle sværd. I Danmark & Tyskland og i hele verden!, og de fleste unger drønede ud i haven. I haven står som bekendt en trampolin. Uden net. Så den måtte ungerne ikke hoppe på. Det var nu godt det samme, for det ville have været et gedemarked at lave et køsystem til dén flok.

Alle unger aktiverede sig selv og Asta nød besøget uden panik eller kommanderen. Efter et par timer drog flokken videre - Asta blev tilbage og slappede af med forældrene. Senere blev katten Mons hentet - den havde det godt og var meget sulten (der skal fastes inden bedøvelsen til øretatovering).

Om aftenen arbejdede Sigurd og far videre på at få lavet et horn til sæbekassebilen på skolen. De kunne ikke rigtig få hornet til at sige noget, selvom de fandt nok AA-batteriet til at få spændingen op på 19V. En kontrol med en transformator afslørede at hornet var dødt. Lettere desperate blev det skilt ad, undersøgt, samlet & justeret. Efter en halv times puslen faldt det i hak og der kunne dyttes igen. Med strøm fra batterikassen! Godt nok var det noget lavere end i hornets velmagtsdage, men det var umiskendeligt et bilhorn. High-fives til alle!

Hanne: Asta, du skal tage bukser på!
Asta: Hvorfor?
Hanne: For ellers så fryser jeg, når jeg kigger på dig. Så vil jeg ikke med ud i haven.

-0753_2_Monstransportkasse

Kræet lå og spandt derinde

-1310_1_AstaHanneSaebebobler

Mor demonstrerer

-1315_2_AstaSaebebobler_2

Bobletøsen

-1338_02_Mariehoene_Crop

Søvndrukken

-1412_SigurdOeretatoveretMons

Hjemme og fortumlet

-1516_SigurdHaengekoeje

Sigurds svævende bordg

-1736_SigurdBatterietBilhorn

Mere tape!

-2041_2_BatterikasseKnapHorn

Dyyyt!

Trine
2015-03-27 15:02

Hvordan myldrer 2 børn ind?

Tillykke med hende. :)

Toke Eskildsen
2015-03-29 15:16

De er bare ekstremt hurtige, sådan nogen størrelser.

Men tak, jeg har sat et 0 på antallet.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-03-23 Forberedelsesdag

Frida: 13 år, 6 mdr. Sigurd: 11 år, 0 mdr. Asta: 3 år, 11 mdr.

Det er Astas fødselsdag i morgen og det betyder 22 børnehavebørn på besøg. Forældrene brugte i går og i dag på at få ryddet op og gjort rent. Der var også noget med en gave, der skulle skaffes.

Katten Mons skal øretatoveres i morgen, hvilket betyder ingen mad fra klokken 20 og ingen vand i morgen tidlig. Katten Mons var ikke begejstret over det arrangement - nu får vi se om den sniger sig til en mus i løbet af natten.

Om aftenen arbejdede Sigurd & far på et horn til Gruppe Teslas sæbekassebil oppe på skolen. Far havde tilfældigvis et bilhorn liggende, som han scorede som 10-årig. Det er godt nok noget slidt, så det kan ikke længere give lyd ved 12V. En 19V strømforsyning til en bærbar gav et højlydt dyt, så der blev tapet AA-batterier til den store guldmedalje og arbejdet på en fin kasse med kontakt. Legen stoppede pga. sengetid og mangel på opladte batterier, men der mangler kun lige 3*AA mere i serieforbindelsen, så skulle den være i vinkel.

-2054_MonsMadskaalIngenMad_2

Hvorfor er der ingen mad?

-2105_3_SigurdBattericellerMultimeter

Løbende kontrol

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->