Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2014 => Uge 27
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2014-07-06 Fællesskab og alenetid

Frida: 12 år, 9 mdr. Sigurd: 10 år, 3 mdr. Asta: 3 år, 3 mdr.

Forældrene fik registreret sig til GC-sommerlejr og Sigurd blev indfanget af en kasse LEGO, mens forældrne og Asta drog ud for at finde klappedyr. Korset sagde "på eget ansvar" og alle instinkter skreg Raptor-land! Flygt! da de gik af stien, med skarp overgang til høje buske og græs. Der var en påfaldende mangel på nuttede klapegnede pelsdyr (måske var de blevet ædt?) og først i den fjerneste ende inde i en lade blev tre store Bukke Bruse lokaliseret. De ville nu ikke snakke, så ekspeditionen vendte om og gik til udgangen af området. Troede de. Der var bare ingen udgang for enden af plantekorridoren; kun et brændenældebefængt tornekrat. Der kom nu hverken dinosaurer eller flodheste tonsende mod de fangne turister, der vendte om og fik fundet den rigtige udgang.

Om eftermiddagen var der første arrangement: Konstruktion af våben til Live-rollespil. De krævede at der var en voksen med, så Sigurd & Hanne tog afsted mens Asta crashede hjemme i teltet og Toke fik læst noget sci-fi for første gang i en halv evighed.

Om aftenen tog familien til grill på fællespladsen. De fandt sammen med en fremmed familie, der hurtigt blev mindre fremmed. Sigurd fandt ikke rigtig sammen med nogen - der var en flok unger der tævede hinanden med gummisværd, men han havde lavet en magibog og den er der ikke meget ved når der er dømt uorganiseret hærg. Asta havde ingen reservationer og kastede sig ind i kampen med en lille pind hun havde hugget/fået fra en anden treårig. På et tidspunkt blev hun væltet af en stor dreng og Toke blev nødt til at blande sig; drengen var ulykkelig over at have gjort Asta ked af det og ville ikke stoppe med at undskylde overfor hende.

Hanne var taget til stand-up tidligt på aftenen, så Toke fulgte ungerne hjem til teltet hvor Asta kørte sig træt på legepladsen og Sigurd sad og læste bog en times tid.

-0727_2_AstaLegepladsVand

Legepladsen indtages

-0858_2_SigurdCykel_E

Mere cykling

-1027_1_AstaSkiltGiftedChildrenDanse_E

Sovetid, Asta?

-1040_2_SigurdLEGO

Distraktion

-1112_1_AndemadBaek

Fælde!

-1256_AstaSoveLiggeunderlag

Crash

-1430_1_SigurdNerd4Ever

Det vidste vi godt, Sigurd

-1455_4_SommerfuglNaeldensTakvinge_E

Sommerfugl

-1522_VandhaneVandballoner

Sommervandhane

-2031_1_SigurdLoeber_E

Sommerløb

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2014-07-05 På campingtur på Sjælland

Frida: 12 år, 9 mdr. Sigurd: 10 år, 3 mdr. Asta: 3 år, 3 mdr.

Familien (minus den Englandsfarede Frida) stod op i samlet flok for at spise morgenmad og pakke bil. Turen gik til Feddet på Sydsjælland for at være med på GC Sommerlejr - der er ret langt på en lummervarm sommerdag med broarbejde. Heldigvis bor Faster Laila halvvejs mellem Aarhus og Feddet og dobbeltheldigvis var Sofie (en gammel ven) på besøg, så der blev holdt pause med gensyn undervejs.

På Feddet Camping var der et gedemarked af gæster der skulle registrere sig og det var lidt spøjst at slå telt op imellem så mange fremmede. Hanne & Toke er vant til at telte er noget der sættes op på klippeøer i svenske søer, med 2-3 nabotelte og en lydkullisse af bølgeskvulp og brølende elge (okay, det med elgene er rimelig sjældent). Det var til gengæld bonus at kunne bruge bilen til opbevaring af ting og næsten for let med fint bord og nydelige forhold til opvask.

Der blev lejet cykler efter aftensmaden. Asta var overraskende kompetent både til at trampe i pedalerne og til at styre udenom de værste forhindringer. Mængden af sammenstød blev nu også holdt nede af at Sigurd styrede bremsen.

Asta havde lidt svært ved at falde i søvn efter en spændende dag, men det betød blot at hun moslede rundt og legede med lynlåse en halv times tid. I naboteltet havde de en dreng der skreg i en hel time, hvorefter han kastede op. I de andet nabotelt blev der læst gysergodnathistorie og i det tredje nabotelt blev der hørt stille musik. Man tager ikke på campingplads for at få privatliv.

-1515_8_Storebaeltsbroen_TASigurd

Djævleøen? Bare følg hornene

-1543_2_Kamera_TASigurd

Sigurd

-1733_1_AstaSigurdTeleopsaetning

Teltarbejderne

-1754_2_AstaKjoleTrampolin

Legeren

-1915_Lykkeposer

Hvor er de 10 ting til mænd?

-1944_AstaHanneCykel

Sæt farten ned!

-2007_2_AstaTokeCykel_TASigurd_E

Max Max går til angreb

-2011_5_AstaSigurdCykel

Sigurds bike

-2032_10_AstaSigurdCykel_E

Kontakt

-2053_2_AstaKiggerPaaSvoemmehal

Ønskedrømme

-2100_AstaLoebeHanne

Glædesløb

-2213_4_FeddetStrand

Aften

Skriv en kommentar
 

Fredag 2014-07-04 Minecraft, level 2

Frida: 12 år, 9 mdr. Sigurd: 10 år, 3 mdr. Asta: 3 år, 3 mdr.

En af Tokes kollegaer anbefalede Håndbog om rødsten, der handler om at bygge maskiner og kredsløb i spillet Minecraft. Sigurd byggede nogen af modellerne og var særligt glad for en automatisk ballista der skød brændende pile af. Han opfandt selv en tilskuertribune der kunne lave bølge (signaloverførsel med forsinkelse), når man trykkede på en knap og efter et diskret puf fra far fik han lavet et lukket kredsløb så bølgen fortsatte for evigt, eller indtil man hev i et håndtag (mekanisk afbrydelse af kredsløb).

I England fik Frida lidt rigeligt af den store flok så hun arrangerede tur til stranden, bare med 4 andre. Da lederne fik nys om dette blev det opgraderet til den store strandtur for alle, hvilket Frida var noget øf over. Næste gang bliver det givetvis arrangeret mere fordækt.

-1548_5_AstaVandTrilleboerKar

Vandebør

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2014-07-03 Fodbold og telefonsamtale

Frida: 12 år, 9 mdr. Sigurd: 10 år, 3 mdr. Asta: 3 år, 3 mdr.

Sigurd spillede bordfodbold til Aquacamp i dag. Han stod for -2 point: 4 regulære mål og 6 selvmål. Knlgten sætter muligvis en ære i at være elendig til den sportsgren.

Asta snakkede med Frida i telefonen: Du kommer hjem. Med flyvemaskinen. Jeg er glad for dig!

-1626_3_AstaHvidKjoleBakkeGrangren

Stor skat fundet

-1631_2_AstaBlomster

De obligatoriske blomster til mor

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2014-07-02 Astasøvn og Fridatur

Frida: 12 år, 9 mdr. Sigurd: 10 år, 3 mdr. Asta: 3 år, 3 mdr.

Det er ret lyst for tiden så Asta vågnede kl. 5. Hun kunne godt lokkes til at sove igen, men forældrene ville godt nok hellere sove. Det er ikke første gang det sker indenfor de sidste par uger.

Fridas telefon blev ordnet så hun kunne komme til at snakke med forældrene. Hun er meget benovet over at hendes vært har styr på alting og melder ud om hvornår hun kommer hjem og hvad der skal ske senere. Er det et hint til forældrene?

-1859_6_AstaFejer

Ridder Asta med kosten

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2014-07-01 Almindelig udvikling

Frida: 12 år, 9 mdr. Sigurd: 10 år, 3 mdr. Asta: 3 år, 3 mdr.

Astas sutteafvænning går så godt at forældrene er tilbøjeligt til at erklære den for afsluttet. Blesmidningen går også glimrende. Der er måske et uheld hver anden dag. Sigurd udvikler sig også - før låste han sin dør udefra, så Asta ikke kunne komme ind på hans værelse når han ikke er der. Nu er han begyndt at låse den indefra.

-1739_AstaSoveSofa

Splat

Skriv en kommentar
 

Mandag 2014-06-30 Begrænset kontakt til hjemmet

Frida: 12 år, 9 mdr. Sigurd: 10 år, 3 mdr. Asta: 3 år, 3 mdr.

Fridas telefon vil ikke lade hende ringe hjem (der arbejdes på sagen), men hun kan kommunikere med email om aftenen. Hun skriver at hun er omgivet af vildt søde mennesker, har fået 10 gode venner og at de får dessert efter alle måltider. Toke forholder sig lidt skeptisk overfor det med desserten, men når madpakken består af chips, chokoladebar, "musli"-bar, juice, Hvidt brød og et æble, er det ikke helt urealistisk at der også er dessert efter morgenmaden.

Sigurd var til første dag på Aquacamp. Det foregår hele ugen og der er 2 andre fra klassen og flere fra hans almindelige svømmehold med.

-1834_6_AstaSkramme

Den daglige skramme

-1844_6_AstaSigurdTrampolinTrilleboer

Totalt elendig trillebør

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->