Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2006 => Uge 28
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2006-07-16 Bio- og parktur

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Mor tog med Frida i biografen, for at se Kirikou og de vilde dyr. Stor succes - Frida forklarede vidt og bredt om handlingen, da hun kom hjem, hvilket er et sikkert tegn på at hun syntes om filmen.

Efter aftensmaden tog familien en tur til Universitetsparken, for at fodre ænder og slippe ungerne fri. Trodt den begrænsede mængde veje med trafik, krævede Sigurd alligevel overvågning: Han var voldsomt interesseret i at plaske i det grågrøngrumsede søvand og forældrene var voldsomt interesserede i at undgå at skulle vade ud i førnævnte søvand, for at fiske en tilmudret dreng op.

Suttestoppet kører glimrende. Sigurd har bedt om den et par gange, men der har højst været klynk i et halvt minut, når det er sket. Til gengæld har han haft et par aftener, hvor han er vågnet op ved 23-tiden og har været lidt sulten eller ked af det. Men det skyldes nok bare varme eller tænder.

Sigurd tog

Ja, Sigurd, du er stadig kær

Frida Hanne Sigurd universitetsparken

Kontrollerede forhold

Sigurd universitetsparken

Ukontrollerede forhold

Sigurd leger på cykelstativ

Alt er legetøj for en 2-årig

Udluftning universitetsparken

Har de atomkraftværk på uni?

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2006-07-15 Sommer ved middagstid

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Varmt, varmt, varmt. Det var mors første feriedag, så hun havde et par unger hængende om halsen hele formiddagen. Så blev det middag og Frida, Sigurd & mor faldt i søvn. Far fejrede freden ved at danse til popmusik i tre timer.

Hvadbehager?

Joeh, der er blevet indkøbt et par dansemåtter og der er åbenbart en teknisk begrænsning, der umuliggør at det tilhørende spil kan frembringe andet end popmusik. Trods denne defekt er det ret sjovt og mor & far har skiftedes til at banke hinanden rytmisk den sidste uges tid.

Undernaboerne kiggede ind om eftermiddagen og prøvede løjerne og mor har spredt ordet til en anden nabo, så det forudses af Økohuset om føje tid vil genlyde af klassikere som Shu-bi-du og Mickey.

Det er ingen skam at være ubekendt med disse musiknumre.

Stikkelsbær

Ny Frida-dikteret regel: Alle stikkelsbær skal skæres op, så man kan suge kernerne ud, inden man spiser resten

Skriv en kommentar
 

Fredag 2006-07-14 Sidste lange dag

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Det var mors sidste dag, inden ferien. Hun arbejdede længe. Rigtig længe. Hun tog afsted før 7 og kom hjem 20.30.

Far brugte formiddagen på at eksperimentere med at tvinge ungerne til at lege selv. Det gik ret godt, men krævede at han ryddede op samtidig. Eftermiddagen gik med det spændende eksperiment "Kør ned i byen og se om der sker noget". Det gjorde der ikke. Ævs... Og ingen af de gode svømmehaller havde åbent. Panik, panik! IKEA! Jubii! Bolderum og børneafdeling.

Oh well... I morgen er familien samlet om ferien.

Frida: Når sagde betyder Ole, så betyder Ole også sagde

Sigurd serverer Øllebrød for frida

Den lille uddeler

Sigurd Frida vogn

Fødder og arme bør holdes indenbors!

Frida Laila legokloders i håret

Højeste mode

Sigurd Frida ikea bolderum

Farver og kugler

Sigurd ikea blåt rum

Drengeværelse?

Frida slæber sigurd

Skal han koges eller steges, Frida?

Frida telt

Forsøg på at sove alene i telt. Det varede en halv times tid

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2006-07-13 Randers Regnskov

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Næstsidste arbejdsdag for mor, inden ferien. Hun har travlt og lange dage.

Efter Sigurd middagssøvn tog Sigurd, Frida, Fridas veninde T. og Toke en tur i Randers Regnskov. Alt gik glat og Sigurd var voldsomt interesseret i de små sorte aber, der hoppede på rækværket foran ham. Krokodillerne var også ok og slangegården var rigtig spændende, selvom far forhindrede ham i at samle en slange op.

Ved 17-tiden dukkede mor op i Souvenierbutikken i regnskoven og kørte med hjem. De sidste 20 minutter af bilturen var nu ret hårde - ungernes afreagerede på hinanden.

Sigurd bule blodtud

Sigurd hoppede ned fra en stor sten, skvattede forover og bankede hovedet ind i en anden sten. Der kom en flot klask-lyd

Randers regnskov kigge på fisk

Under vandet

Randers regnskov abe

Sigurds ven

Randers regnskov Sigurd hængebro

Ikke til at stoppe

Randers regnskov slange krydser stien

Gå ikke over sporet, der kommer kryb

Randers regnskov Sigurd fodrer ged

Klatreged

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2006-07-12 Kold tyrker IV

Frida: 4 år, 9 mdr. Sigurd: 2 år, 3 mdr.

Så kom vi til fjerde og forhåbentlig sidste kapitel i føljetonen "Sigurd skal ikke bruge sut i dagtimerne". Den erklærede politik har hidtil været at han ikke bruger sut i dagtimerne, undtagen i de perioder, hvor han er ved at gro nye tænder. Men nu har han været en halv evighed om at gro én ud af de fire kindtænder, der er på vej, så der gives køb på principperne. Hovedårsagen til at smide sutten er Sigurds sproglige udvikling.

Det var Onde Far, der stod for at overbringe den katastrofale nyhed til Sigurd. Det skete efter hans middagssøvn. Sigurd tog det pænt og var kun sønderknust i tre timer. Moderen bemærkede dog pessimistisk (eller er det realistisk?) at han nok ville protestere i morgen igen.

Frida kom hjem i dag, venligt leveret af farmor og farfar. Hun var i vældigt humør, glad for at se forældrene (og lillebror) og uden behov for at læsse af. Ingen problemer overhovedet. Hun havde også været en englebarn i sommerhuset og havde sovet i telt med farmor og smidt vand på farfar.

Fars borehammer fik lov at flekse musklerne i dag. Undernaboen syntes det var en fremragende idé med flaghuller i sten, så hun borede flukst et. Naboerne syntes det var en fremragende idé med ylder på badeværelset, så det blev ligeledes udført. Med mindre larm og meget mindre arbejde end den traditionelle slagboremaskine.

Den kan de hele, den maskine. Også lave kaffe. Eller i hvert fald male bønnerne til støv.

Sigurd borehammer

Hvem står nu der ved stenen, med hammer i sin hånd? Med sutten så fornøjet og om sin sko et bånd?

Sigurd vandleg

Stur nummer

Sigurd gelænder

Klatreabe #1

Sigurd rutsjebane

Klatreabe #2

Sigurd scooter

Før

Sigurd mangler sut

Under

Sigurd trehjuler

Efter

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2006-07-11 Ikke hjem endnu

Frida: 4 år, 9 mdr. Sigurd: 2 år, 3 mdr.

Far ringede og snakkede med Frida i dag. Hun var på museum og havde sovet i telt i nat. Hun var ikke spor interesseret i at komme hjem. Hjemsendelsen blev udskudt til i morgen.

Det var sidste arbejdsdag for far, og dermed også sidste vuggestuedag for Sigurd. Han blev hentet i ro og mag og fik en mængde opmærksomhed, eftersom han ikke skulle konkurrere med Frida.

Sigurd remoulade

Og du er sikker på at du har helt styr på det der, ikke, Sigurd?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2006-07-10 Tokes fødselsdag

Frida: 4 år, 9 mdr. Sigurd: 2 år, 3 mdr.

Frida var hos farmor og farfar og Sigurd blev passet af Laila, så Hanne og Toke var frie til at tulle rundt nede i byen efter arbejdstid. En glimrende bare-os-kærester fødselsdag, incl. gåtur hjem fra byen.

Toiletskilte

Politisk korrekt kørestolsikon

Aa aabning

Der mangler en anelse endnu

Herremode anno2006

Herremoden er lyserød og lilla? Gys...

Skyer panorama

Skyline

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->