Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2006 => Uge 20
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2006-05-21 Mor er her!

Frida: 4 år, 8 mdr. Sigurd: 2 år, 2 mdr.

Frida vækkede Hanne ved at krybe op i sengen og ae hende på skulderen. Resten af Hannes dag gik med at have de to små tæt på sig.

Sigurd vandpyt

Gad vide om mine sko er vandtætte? ... Nej, det er de sørme ikke

Snegl på mælkebøtte

Mælkesnegl

Sigurd automatisk dør

Det er pænt af dig, Sigurd, at hjælpe døren

Hanne Frida Sigurd mælkebøtter

Blomsterplantning

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2006-05-20 Men hvor er mor?

Frida: 4 år, 8 mdr. Sigurd: 2 år, 2 mdr.

Fire dage uden mor er åbenbart grænsen. Dagen var præget at længere seancer med Mor! Mooor! Mooooooaaaaar! fra en midlertidigt ulykkelig Frida og noget tilsvarende fra en tilsvarende lillebror.

Det var møgvejr, så Frida, Sigurd og far tog i Hammel Svømmehal. Af en eller anden uforklarlig årsag var der næsten ingen mennesker, men det gjorde det ikke værre. Både Frida og Sigurd fik fastspændt nok svømmeaggregater til at plaske rundt selv, hvilket de begge var helt med på. Frida sprang selv én gang fra kanten ned i bassinet. Sigurd brugte næsten mere tid med hovedet under end over vandet.

Hjemme i Økohuset havde en beboer købt en campingvogn, der stod ude på parkeringspladsen. Sigurds hoppen op og ned og råben, mens han kiggede på den gennem vinduet, var hint nok til at far tog ungerne med ud for at se på den. De blev inviteret indenfor af ejerne og Sigurd tonsede glædesstrålende rundt, så meget som man nu kan tonse på ret begrænset plads. Han sagde Krampn-vogn ca. 20 gange, da han kom hjem i lejligheden igen.

Brølende Sigurd seng

Aaaaaarrrrr!

Frida slik

Sminke eller slik? Frida er vild med alt slik, der kan blinke, fløjte eller på anden vis gøre ikke-slik-ting

Plettet snegl

Plettet snegl vover et øje

Frida trappe rulleskøjter

Spændende trappegang

Rapsmark vindmøller

Møller i disen

Mel på gulvet

Sigurd har fundet ud af at åbne sylteglas

Campingvogn

½ times underholdning

Skriv en kommentar
 

Fredag 2006-05-19 Weekendfar

Frida: 4 år, 8 mdr. Sigurd: 2 år, 2 mdr.

Mor insisterede fortsat på at være på studietur. Dagens snedige plan, fra fars side, var at tage en tur ned i byen med ungerne: "Der vil nok være et eller andet spændende". Fridas snedige plan var at prøve at få far til at købe samtlige lyserøde plasticdimser, fra samtlige butikker i Århus. Sigurd snedige plan var at sætte fuld gang i hænder og fødder, så snart han blev sat ned på jorden.

Alle vandt: Ungerne blev underholdt, Frida fik et par længe savnede rulleskøjter (dog ikke lyserøde) og Sigurd fik lov at tonse rundt for sig selv i en legetøjsforretning i flere sekunder af gangen.

Både sengelægning og nattesøvn har fungeret rimelig godt de sidste par dage. Tidspunktet er godt nok kl. 20.30, men der har ikke været den store ballade og Sigurd har sovet igennem.

Frida Sigurd bruuns galleri

Hvis I opfører jer rigtig pænt, unger, bliver I lukket ud til de andre

Sigurd rulleskøjter

Oppe med hænderne

Frida rulleskøjter

Nede med skøjterne

fasteren
2006-05-20 08:41

wooow! sig lige til når Frida bruger størrelse 35 i sko, så kan hun låne mine inliners... ;)

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2006-05-18 Konfliktdag

Frida: 4 år, 8 mdr. Sigurd: 2 år, 2 mdr.

Bølgerne gik noget højt i dag. Sigurd skiftede mellem at være pivet og moslende, mens Frida skiftede mellem at være pivet og kommanderende. Far meldte fra overfor både piveriet og kommandotonen, da den blev for slem, så der blev igen debatteret i 20 minutter. Denne gang over aftensmaden, om hvorvidt Frida selv skulle tage gryden med ris over til sig eller om far skulle gøre det.

Belært af gårsdagens mindre intelligente udgydelser, prøvede far at forklare Frida at det handlede om at hun skulle lære at gøre ting selv, i stedet for at afhænge af forældrene til trivielle handlinger. Frida havde tilsyneladende også lært af gårsdagen, for hun kom med et Du er ligeglad med mig!.

Dén sved!

Ingen "Far er den bedste i verden" ved sengelægning i dag, men det blev da til et par knus og lidt drilleri fra Fridas side.

Sigurd Frida magnetbogstaver

Kortvarigt samarbejde, efterfulgt af langvarigt modarbejde

Sigurd bærbar

Dobbelt underholdning

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2006-05-17 Pædagogiske far. Ha!

Frida: 4 år, 8 mdr. Sigurd: 2 år, 2 mdr.

Mor forlod huset klokken 5 om morgenen og overlod englebørnene til faderen.

[Sceneskifte til morgenbordet]

Frida ville ikke have toast. Frida ville ikke have havregryn. Frida ville ikke have rugbrød, æg eller cornflakes. Frida ville have jordbærgrød. Far tænkte "Jordbærgrød = sukker med jordbærsmag" og sagde nej. Herpå fulgte 20 minutters verbal kamp med fremragende og velovervejede argumenter, såsom Jeg vil have jordbærgrød, fordi det er godt og Du får ikke jordbærgrød!.

Det endte med at Frida foreslog havregryn med lidt jordbærgrød ovenpå. Et kompromis, som far godt kunne se det fornuftige i. Da pakken blev fundet frem, viste det sig at grøden rent faktisk var lavet af jordbær og ikke indeholdt nogen overvældende mængde sukker. Suk... Velmenende forældre skal huske at slå hjernen til, inden de går i gang med optugtelsen.

[Sceneskifte til Århus lystbådehavn]

Halvdårligt vejr, nabopigerne på fire dages besøg hos deres bedsteforældre (panik!) og to unger, der kedede sig. Frida var blevet overtalt til en havnetur, Sigurd havde ikke noget at skulle have sagt. Det blev en moderat fejlslagen tur, med en Frida, der ikke rigtig gad være der og en Sigurd, der prøvede at løbe væk det meste af tiden.

[Sceneskifte til hjemmet]

Ungerne i bad på skift, vellykket sengelægning kl. 20.30. En Frida, der fortalte far, at han var den bedste far i verden. Det var pludselig en af de bedre dage.

Monster truck

Der var bilshow nede ved havnen. Desværre startede det først kl. 19, så der blev ikke lejlighed til at nyde kulturtilbudet

Sigurd lastbil

Okay, Sigurd, vi har forstået!

Sigurd fugleunge

Feed me!

Frida Sigurd cykle

Albertes cykel blev hijacked, sammen med hendes solbriller

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2006-05-16 God rejse, mor

Frida: 4 år, 8 mdr. Sigurd: 2 år, 2 mdr.

I morgen tager mor afsted til Spanien, på studietur i fire dage. Der er tanket op med ris og snydesovs, så det forventes at ungerne og far overlever i mellemtiden. Der bliver ingen store farvelscener i morgen, da mor skal stå yde ved Randersvej kl. 5.20.

Frida: Far, er du noget græs?
Far: Err... Nej? Jeg er ikke noget græs, jeg er en far!
Frida: Så kan du ikke vide noget om mig!

Sigurd springer ned

Flyvende enfodsbarn

Sigurd hænger på fars ben

De er kære, men til tider en klods om benet

Sigurd gummistøvler

Do the støvledance

Skriv en kommentar
 

Mandag 2006-05-15 At stjæle små børns legetøj

Frida: 4 år, 8 mdr. Sigurd: 2 år, 2 mdr.

Frida blev klippet i dag. Det gik noget bedre end sidste gang, men gårsdagens hårvask med dertil hørende udredning af håret motiverede også en del.

Mens Frida blev afkortet, gik far ud og købte en kasse legetøjsbiler og andet godt af nogen børn, der havde ryddet ud i deres legetøj. De ville have 36 kroner for ca. 50 biler. En ganske horribel sum, som Toke pruttede op på 70. Sigurd blev naturligvis voldsomt glad og forklarede alle omkring sig hvad der var kraner, motorcykler, helikoptere og biler.

Der var også en pose Beyblades (en slags snurretoppe) og en pose Actionmen, som Frida tog sig kærligt af. Dukker er dukker, selvom de har krigsmaling og maskingeværer. Det var actionwoman, der fløj flyvemaskinen.

Frida nyklippet

Halvkort fornøjelse

Sigurd legetøjsbiler

Papkasse med skatte

Frida actionman

Boom crash ra-ta-ta

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->